Doorgaan naar artikel
Opmerking: minimale bestelwaarde €44,95
Opmerking: minimale bestelwaarde €44,95
Netherlands
Risken med oskyddade metallstrukturer i hamnar

Het risico van onbeschermde metalen structuren in havens.

Het onbeschermd laten van de sponten van de haven kan leiden tot gevaarlijke omstandigheden en kostbare reparaties. Vooral in havens waar veel van de infrastructuur vaak uit staal bestaat, is het risico op corrosie hoog. Dit kan eenvoudig worden voorkomen door het installeren van kathodische corrosiebescherming. Kathodische bescherming gebruikt opofferingsanodes die corroderen in plaats van de waardevollere metalen componenten in de haven, wat effectieve bescherming biedt en de levensduur van de constructie verlengt. Dit type bescherming is niet alleen economisch voordelig vanwege verminderde reparaties en onderhoud, maar verhoogt ook de veiligheid en vermindert de behoefte aan frequente onderhoudsbeurten.

Soms kunnen bepaalde gebieden met brak water en een hoge elektrische weerstand speciaal ontworpen oplossingen vereisen. In deze gevallen kunnen systemen met opgedrukte stroom effectiever zijn dan traditionele opofferingsanodes.

Langetermijneffecten en besparingen met corrosiebescherming

Door proactief kathodische corrosiebescherming te installeren en te onderhouden in havens, zorgt men ervoor dat deze kritieke infrastructuurelementen operationeel en veilig blijven voor de lange termijn, wat resulteert in grote besparingen in zowel tijd als geld. Anodes helpen belangrijke metalen constructies in havens te beschermen tegen roest en vernietiging. Ze werken door zelf te corroderen, of te roesten, in plaats van de andere metalen eromheen. Dit wordt galvanische corrosiebescherming genoemd en is een manier om de levensduur van de metalen structuren in de haven te verlengen.

Het aantal anodes dat nodig is in een haven varieert. Dit hangt af van hoe groot de haven is en hoe gevoelig deze is voor corrosie. De anodes worden geplaatst op de plaatsen waar het risico op corrosie het grootst is, vaak ongeveer 0,3 - 0,5 meter onder de gemiddelde waterlijn. Dit zorgt ervoor dat ze zo effectief mogelijk beschermen. Een groot voordeel is vaak dat men de diepte van eventuele kroonbalken kan verminderen omdat de opofferingsanodes actief de corrosie tegengaan. Dit leidt vaak tot grote besparingen in zowel geld, tijd als milieu.

Hoe vaak de anodes vervangen moeten worden, hangt af van vele verschillende factoren, zoals:

  • Materiaal
  • Milieu
  • Ontwerp van de bescherming
  • Stroomsnelheden

Meestal wordt zo'n bescherming ontworpen voor een levensduur van 20-30 jaar.

Invloed van boten en schepen

Boten en schepen kunnen bijdragen aan corrosie door het uitstoten van chemicaliën of brandstof die de samenstelling van het water beïnvloeden. Verontreinigingen die de zuurgraad van het water verhogen, kunnen het corrosieproces van de metalen in de haven versnellen.

Vorig artikel Eenvoudige installatie van een elektrische anode
Volgend artikel De Rol van Anoden in de Bescherming tegen Corrosie voor Boten en Schepen

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden

Vergelijk Producten

{"one"=>"Selecteer 2 of 3 items om te vergelijken", "other"=>"{{ count }} van 3 items geselecteerd"}

Selecteer het eerste item om te vergelijken

Selecteer tweede item om te vergelijken

Selecteer derde item om te vergelijken

Vergelijken